Din Kompletta Guide till Google Annonsering

Google erbjuder ett brett utbud av annonseringstjänster som hjälper företag att nå sina målgrupper effektivt. Varje tjänst är utformad för att passa olika marknadsföringsstrategier och mål. Här är en omfattande guide till alla typer av annonsering som Google erbjuder.

Google Ads

Google Ads, tidigare känt som Google AdWords, är en plattform för betald annonsering där företag kan visa sina annonser på Googles sökresultatsidor. Annonserna visas ovanför eller under de organiska sökresultaten och är märkta med en liten “Ad”-symbol. Genom Google Ads kan företag bjuda på specifika sökord som deras målgrupp använder, vilket gör det möjligt att nå potentiella kunder precis när de söker efter relevanta produkter eller tjänster. Fördelarna med Google Ads inkluderar snabba resultat, noggrann målgruppsinriktning och mätbara resultat.

Google Display Network

Google Display Network (GDN) låter dig visa visuella annonser på miljontals webbplatser, appar och videor. Displayannonser är oftast bilder eller banners som visas på webbplatser som din målgrupp besöker. Denna typ av annonsering är utmärkt för att öka varumärkeskännedom och nå en bredare publik. Genom att använda remarketing, en funktion i GDN, kan du även rikta annonser till personer som tidigare har besökt din webbplats, vilket ökar chansen att konvertera dessa besökare till kunder.

Google Shopping

Google Shopping annonser låter e-handlare visa produktbilder, priser och butikens namn direkt i Googles sökresultat. När en användare söker efter en produkt som du säljer, visas dina produkter med en bild, pris och en länk till din webbplats. Detta gör det enklare för potentiella kunder att jämföra produkter och priser direkt i sökresultaten. Google Shopping-annonser är särskilt effektiva för e-handlare eftersom de ger användarna en visuell upplevelse och direkt tillgång till produktinformation.

YouTube Annonsering

Eftersom YouTube ägs av Google, erbjuds YouTube-annonsering genom Google Ads. YouTube är världens näst största sökmotor och erbjuder enorma möjligheter för videoannonsering. Företag kan skapa olika typer av videoannonser, inklusive skippbara och icke-skippbara annonser, bumperannonser och video discovery-annonser. Videoannonsering på YouTube hjälper företag att nå en bred publik, öka varumärkeskännedom och driva engagemang genom visuellt tilltalande innehåll.

YouTube Ads

 • Skippbara annonser (Skippable Ads)
 • Icke-skippbara annonser (Non-Skippable Ads)
 • Bumperannonser (Bumper Ads)
 • Video Discovery Ads

Google App Campaigns

Google App Campaigns är utformade för att hjälpa företag att marknadsföra sina mobilappar. Annonserna visas på Google Search, Google Play, YouTube och Google Display Network. Genom att automatiskt optimera annonserna baserat på dina mål (t.ex. fler nedladdningar eller ökat engagemang), hjälper Google App Campaigns dig att nå rätt användare vid rätt tidpunkt. Detta är en effektiv metod för apputvecklare att öka synligheten och driva installationer av sina appar.

Google Smart Campaigns

Google Smart Campaigns är designade för småföretag som vill dra nytta av Googles annonseringsplattform utan att behöva hantera komplexa kampanjer. Smart Campaigns automatiserar många av de processer som krävs för att skapa och optimera annonser. Genom att använda maskininlärning justerar Google bud, målgrupper och annonsplaceringar för att maximera dina resultat. Detta är ett enkelt och effektivt sätt för mindre företag att få ut det mesta av sin annonseringsbudget.

Google App Campaigns

Google App Campaigns är utformade för att hjälpa utvecklare och företag att marknadsföra sina mobilappar på olika Google-tjänster. Dessa kampanjer är enkla att sätta upp och optimerar sig själva för att uppnå dina specifika mål, som fler appinstallationer eller ökat engagemang i appen.

 • Automatisk Optimering: Google använder maskininlärning för att automatiskt optimera dina annonser baserat på dina mål. Systemet justerar bud, målgrupp och annonsplaceringar för att maximera resultaten.
 • Brett Räckvidd: Annonserna visas på Google Sök, Google Play, YouTube och Google Display Network. Detta innebär att din app kan nå en bred publik över flera plattformar.
 • Enkel Setup: Du behöver bara ge Google några grundläggande informationer om din app, din budget och dina mål. Google tar hand om resten, inklusive skapandet och optimeringen av annonserna.

Google Smart Campaigns

Google Smart Campaigns är designade för småföretag som vill dra nytta av Googles annonseringsplattform utan att behöva hantera komplexa kampanjer. Denna typ av kampanj är automatiserad och enkel att sätta upp.

 • Automatisering: Smart Campaigns använder Googles maskininlärning för att automatiskt skapa och optimera annonser, vilket sparar tid och resurser.
 • Lättanvänd: Du behöver bara ge några grundläggande uppgifter om ditt företag och dina mål. Google skapar sedan annonser och justerar bud baserat på prestanda.
 • Resultatorienterad: Kampanjen är designad för att driva specifika mål, som fler samtal, besök på din webbplats eller besök till din fysiska butik.

Google Local Services Ads

Google Local Services Ads är specifikt utformade för lokala tjänsteföretag, såsom rörmokare, elektriker och städfirmor. Dessa annonser visas högst upp i Googles sökresultat när användare söker efter lokala tjänster.

 • Trovärdighet: Företag som använder Local Services Ads får ett “Google Verified” märke, vilket ökar förtroendet hos potentiella kunder.
 • Betala per Lead: Du betalar bara när någon kontaktar ditt företag direkt genom annonsen, vilket gör detta till en kostnadseffektiv annonseringsmetod.
 • Användarvänlig: Annonserna är enkla att sätta upp och kräver minimal hantering. Google tar hand om det mesta av arbetet, inklusive att visa annonserna för relevanta sökningar.

Google Discovery Ads

Google Discovery Ads är utformade för att hjälpa företag att nå användare på Googles Discover-feed, YouTube Home och Gmail. Dessa annonser är visuellt engagerande och utformade för att inspirera användare.

 • Visuellt Engagerande: Discovery Ads är bildrika och designade för att fånga uppmärksamhet och inspirera till handling.
 • Brett Räckvidd: Annonserna visas på flera plattformar, inklusive Google Discover, YouTube Home och Gmail, vilket ger en bred räckvidd.
 • Automatisk Optimering: Annonserna optimeras automatiskt för att maximera engagemang och konverteringar baserat på användarnas beteenden och intressen.

Google Performance Max Campaigns

Google Performance Max Campaigns är en ny kampanjtyp som använder hela Googles annonsportfölj för att maximera prestanda över alla kanaler och nätverk.

 • Omfattande Räckvidd: Performance Max Campaigns använder alla Googles kanaler, inklusive Search, Display, YouTube, Discover, Gmail och Maps.
 • Maskininlärning: Kampanjen använder maskininlärning för att optimera bud och placeringar i realtid, vilket säkerställer att du får bästa möjliga resultat.
 • Målbaserad: Kampanjerna är designade för att uppnå specifika mål, som fler konverteringar eller ökad försäljning, med minimalt behov av manuell hantering.

Google Hotel Ads

Google Hotel Ads är utformade för hotell och boendeanläggningar som vill öka sin synlighet och driva fler bokningar direkt från Googles sökresultat och Google Maps.

 • Direktbokningar: Annonserna låter användare jämföra priser och boka rum direkt via Google, vilket förenklar bokningsprocessen och ökar konverteringar.
 • Visuell Information: Annonserna visar bilder, recensioner, priser och tillgänglighet, vilket ger potentiella gäster all information de behöver för att fatta ett beslut.
 • Kostnadseffektivitet: Du betalar endast när någon klickar på din annons eller bokar ett rum, vilket gör det till en kostnadseffektiv annonseringsmetod.


Google AdSenseFör publicister som vill tjäna pengar genom att visa Google-annonser på sina webbplatser

Google AdMob

  För utvecklare som vill tjäna pengar genom att visa annonser i sina mobilappar

  Google Ads 360

   En del av Google Marketing Platform som erbjuder avancerade funktioner för större företag och byråer

   Slutsats

   Google erbjuder en mängd olika annonseringstjänster som kan hjälpa företag av alla storlekar och branscher att nå sina marknadsföringsmål. Från sökannonser och displayannonser till shoppingannonser och YouTube-annonser, varje typ av annonsering har sina unika fördelar och kan användas för att skapa en omfattande och effektiv marknadsföringsstrategi. Genom att förstå och utnyttja dessa verktyg kan företag öka sin synlighet, engagera sin målgrupp och driva fler konverteringar.

   Kontakta Pixelius idag för att få hjälp med att skapa och optimera dina Google annonseringskampanjer för att maximera din avkastning och nå dina affärsmål.

   Lämna ett svar

   Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

   Google

   Upptäck Magin med Google Marketing Platform

   Hej där kära läsare! Har du någonsin undrat hur några företag verkar kunna läsa sina kunders tankar? Nej, de har inte en hemlig armé av tankeläsare. Det är faktiskt magin av Google Marketing Platform (GMP) som gör jobbet! Och gissa vad? Pixelius är en certifierad Google Marketing Platform Partner! Men vad innebär det egentligen? Låt […]

   Read More