Synas på Google Maps? Så gör man för synas på Google maps!

synas på google maps så gör man för synas på google maps

Att synas på Google Maps är avgörande för många företag, särskilt de som riktar sig till en lokal publik. En hög lokal rankning på Google kan hjälpa dig att nå ut till potentiella kunder i ditt område och öka din synlighet. Här är några tips för att förbättra din lokala rankning på Google Maps:

Synas på Google Maps? Så gör man för synas på Google maps!

 1. Optimera din Google My Business-lista: Börja med att skapa eller uppdatera din Google My Business-lista. Se till att den är fullständig och korrekt. Lägg till information om din verksamhet, som namn, adress, telefonnummer, öppettider och webbplats.
 2. Använd nyckelord: Använd relevanta nyckelord i din beskrivning och kategori. Tänk på de ord eller fraser som folk kan använda när de letar efter din typ av verksamhet. Till exempel, om du driver en pizzeria i Stockholm, inkludera termer som “pizza i Stockholm” och liknande i din beskrivning.
 3. Få recensioner: Recensioner är viktiga för din lokalrankning. Uppmuntra dina kunder att lämna positiva recensioner på din Google My Business-sida. Ju fler positiva recensioner du har, desto bättre kommer din rankning att vara.
 4. Lokal SEO: Använd lokal sökmotoroptimering (SEO) för din webbplats. Det innebär att du optimerar din webbplats med relevanta nyckelord och skapar lokala länkar till din sida. Detta hjälper Google att förstå att din verksamhet är relevant för din plats.
 5. Använd bilder: Lägg till högkvalitativa bilder av din verksamhet på din Google My Business-sida. Detta ger kunderna en bättre bild av vad de kan förvänta sig när de besöker dig.
 6. Fysisk plats: Se till att din fysiska plats är korrekt markerad på Google Maps. Detta hjälper dina kunder att hitta dig lättare och ökar din lokala rankning.
 7. Skapa innehåll: Dela regelbundet innehåll på din Google My Business-sida. Det kan vara nyheter om din verksamhet, erbjudanden, evenemang eller annat relevant material.
 8. Använd Google Analytics: Använd verktyg som Google Analytics för att spåra trafiken till din webbplats och din Google My Business-sida. Detta ger dig insikt om hur du kan förbättra din online-närvaro.
 9. Svara på kundfrågor och kommentarer: Interagera med kunder som ställer frågor eller lämnar kommentarer på din Google My Business-sida. Det visar att du bryr dig om din kundbas och kan förbättra din rankning.
 10. Samarbete med andra företag: Samarbeta med andra företag i ditt område för att bygga länkar och öka din lokala synlighet.

Glöm inte lägga till tjänster du erbjuder på Google maps

Att lägga till tjänster med bilder på din Google Maps-sida är en viktig del av att förbättra din lokala närvaro och locka kunder. Här är några steg du kan följa för att göra det:

 1. Logga in på din Google My Business-konto.
 2. Gå till din verksamhetsprofil och klicka på fliken “Tjänster” eller “Produkter och tjänster” beroende på hur det är benämnt.
 3. Klicka på knappen “Lägg till tjänst” eller “Skapa tjänst”.
 4. Ange en titel för tjänsten och en detaljerad beskrivning. Det är viktigt att vara informativ och använda relevanta nyckelord.
 5. Lägg till priset om det är relevant och ladda upp en bild som representerar tjänsten. Bilder är avgörande eftersom de hjälper till att visa vad du erbjuder på ett visuellt sätt.
 6. Du kan också ange om tjänsten har några tillval eller extra alternativ. Detta kan hjälpa dig att tydliggöra vad kunder kan förvänta sig.
 7. Klicka på “Spara” eller “Publicera” för att lägga till tjänsten på din Google My Business-sida.

Genom att inkludera tjänster med bilder på din Google Maps-sida gör du det enklare för potentiella kunder att förstå vad din verksamhet erbjuder och uppmuntrar dem att besöka din butik eller kontakta dig för mer information. Det är en viktig komponent för att skapa en engagerande och informativ närvaro på Google Maps.

Att förbättra din lokala rankning på Google Maps kan ta lite tid och ansträngning, men det är väl värt det för att öka din synlighet och nå ut till fler potentiella kunder i ditt område. Följ dessa tips och se din företags synlighet på Google Maps öka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Serpen

Har du tappat extremt mycket trafik på hemsidan?

Har du tappat extremt mycket trafik på din hemsida? Låt oss ta reda på varför. Att se en dramatisk minskning av trafik på din webbplats kan vara en av de mest frustrerande upplevelserna för webbplatsägare och marknadsförare. Det kan få dig att undra vad som har gått fel och vad du kan göra för att […]

Read More
att synas på Google
Serpen

Indexeringsproblem: Varför syns inte din Hemsida på Google?

Att ha en hemsida som inte syns på Google är som att ha en bok som är gömd i en bibliotekshylla utan någon indexering. För att dra nytta av den enorma trafiken som Google kan generera, måste din hemsida indexeras korrekt. Om din hemsida inte verkar dyka upp i sökresultaten, kan det finnas indexeringsproblem som […]

Read More
att synas på Google
Serpen

Synas på Google – Tips om sökmotoroptimering

I dagens digitala ålder är det avgörande att synas på Google om du vill nå ut till en bred publik online. Genom att optimera din webbplats för sökmotorer kan du öka din synlighet och locka fler besökare. Här är några värdefulla tips om sökmotoroptimering (SEO) för att hjälpa dig att ranka högre på Google och […]

Read More