10 vanliga misstag vid byte av hemsida 

Att byta en hemsida är en viktig process som kräver noggrann planering och genomförande. Gör du det här fel kan du förlora all din trafik över ett knapptryck! Oavsett om du uppdaterar ditt befintliga webbplatsinnehåll eller byter till en helt ny plattform, är det avgörande att undvika vanliga misstag som kan påverka din online-närvaro negativt. I detta inlägg kommer vi att titta på 10 vanliga misstag vid byte av hemsida och hur du kan undvika dem.

  1. Otillräcklig planering: Att byta hemsida kräver en noggrann planering. Många företag underskattar tiden och resurserna som krävs. Se till att du har en tydlig plan och tidslinje för övergången.
  2. Bristande säkerhetskopiering: Att förlora viktig data är en mardröm. Se till att säkerhetskopiera allt innehåll, inklusive bilder, text och databaser, innan du börjar bytet.
  3. Ignorera användarupplevelse: En ny hemsida måste vara användarvänlig. Glöm inte att testa den på olika enheter och webbläsare för att säkerställa att den fungerar smidigt för alla besökare.
  4. Glömma SEO: Att byta hemsida kan påverka din sökmotorrankning om det inte görs korrekt. Se till att du hanterar omdirigeringar och optimerar din nya webbplats för sökmotorer.
  5. Dålig innehållshantering: Att överföra innehåll kan vara komplicerat. Se till att allt innehåll överförs korrekt och att eventuell död länk rättas till.
  6. Överskattade förväntningar: Byta hemsida är inte en quick fix för att öka trafik och konverteringar. Ha realistiska förväntningar och se det som en långsiktig satsning.
  7. Dålig kommunikation: Kommunikation är nyckeln. Se till att du håller ditt team och dina användare informerade om förändringarna.
  8. Fel val av webbhotell: Att välja rätt webbhotell är avgörande för prestanda och säkerhet. Gör din forskning och välj ett pålitligt alternativ.
  9. Glömma mobila användare: Eftersom alltfler människor använder mobila enheter, är det viktigt att din nya hemsida är responsiv och anpassad för mobila användare.
  10. Inte testa ordentligt: Släpp inte din nya webbplats utan att ha testat den noggrant. Identifiera och åtgärda eventuella buggar och problem innan du går live.

Flytta hemsida

Lär dig om Migrering av hemsida, vilket är samma innebörd som att flytta hemsida. Gör du det här fel kan du förlora all din trafik över ett knapptryck!

Att byta hemsida kan vara en utmanande process, men genom att undvika dessa vanliga misstag kan du göra övergången smidigare och säkerställa att din nya webbplats blir en framgång. Planering, noggrannhet och uppmärksamhet på detaljer är nyckeln till ett lyckat byte av hemsida. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Webbdesign

Guide: Så du får en snabb och bra WordPress-hemsida

Att ha en snabb och responsiv hemsida är avgörande för att locka och behålla besökare. WordPress är en av de mest populära plattformarna för att bygga hemsidor, och med rätt inställningar och verktyg kan du maximera prestanda och användarupplevelse.  Här är några tips för att få din WordPress-hemsida att vara både snabb och effektiv: En […]

Read More
Webbdesign

Migrera hemsida – Flytta din hemsida Guide

Att migrera en hemsida fel kan göra att du tappar all din trafik! Att migrera din hemsida till en ny plattform eller värdtjänst kan vara en nödvändig process för att möta förändrade behov eller för att förbättra din webbplats. Oavsett skälet till migrationen är det viktigt att utföra den korrekt för att undvika att förlora […]

Read More